Anasayfa Haber Intel, Kulaklık Çıkışını Kaldırmak İstiyor

Intel, Kulaklık Çıkışını Kaldırmak İstiyor

Apple gibi, Intel de yeni nesil mobil cihazlarda 3.5 mm kulaklık çıkışını ortadan kaldırmak istiyor.

Bir süredir Apple’ın yeni nesil iPhone’larıyla birlikte 3.5 mm’lik kulaklık çıkışını tamamen ortadan kaldıracağı konusu gündemde. Eylül’de tanıtılacak iPhone 7’de bu arabirimin tamamen bırakılacağı birçok kez gündeme gelirken, iPhone 7 Pro modelinde ise 3.5 mm jakın bulunmayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Anlaşılan Intel gibi teknoloji sektörünün diğer ileri gelen isimleri de yeni mobil ürünlerde kulaklık çıkışını görmek istemiyor. Tahminlere göre üreticiler, microUSB şarj ve veri aktarım yuvasını aynı zamanda kulaklık için de kullanacak. 3.5 mm jak devre dışı bırakıldığında doğrudan microUSB destekleyen kulaklıklar piyasaya çıkacak.

Ayrıca yeni nesil USB-C bağlantısının da kulaklık çıkışı için kullanılabileceği tahmin ediliyor. Doğrudan Bluetooth ile bağlanabilen kablosuz kulaklıkların kutu içeriğine eklenmesi de söz konusu.

intel-3.5mmIntel, düzenlediği geliştiriciler konferansında, 3.5 mm kulaklık çıkışının ortadan kalkması için hazırladığı hareket planını paylaştı. Intel de 3.5 mm’lik çıkış yerine, USB-C kullanan mobil cihazlara odaklanılmasını istiyor.