Anasayfa Haber iPhone 7 Pro, Çift Arka Kameralı Olabilir

iPhone 7 Pro, Çift Arka Kameralı Olabilir

iPhone 7 Pro’nun tasarım şablonu paylaşıldı, yeni modelde kulaklık çıkışı ortadan kalkıyor ve arkaya çift kamera ekleniyor.

Eylül’de tanıtılması beklenen iPhone 7 ile ilgili bilgiler gelmeye devam ederken, bir yandan da iPhone 7s ve iPhone 7 Pro söylentileri artıyor. iPhone 7 ile birlikte Pro versiyonu da uzunca bir süredir konuşuluyor.

Geçmişte bu modelin tasarımı konusunda bazı detaylar açığa çıkmıştı. Son olarak tasarım çizgilerini gösteren bir şema da sızdı. Görselin sağ üst kısmında iPhone Pro ismi yer alsa da bu çizimlerin iPhone 7 Pro’ya ait olduğu düşünülüyor.

iPhone 7 Pro, şemaya göre iPhone 6s Plus modeliyle tamamen aynı boyutlarda (158.2 x 77.9 x 7.3 mm) olacak. Bu da iPhone 7 Pro’nun 5.5 inç ekrana sahip olacağını gösteriyor. Önde iPhone 6s Plus’taki çizginin aynı şekilde korunduğu görülebiliyor. Burada bahsedilebilecek herhangi bir ayrıntı yok.

Arka tarafta ise anten çizgileri tamamen ortadan kaldırılmış. Yani iPhone 6s Plus’ta arkada yer alan anten çizgileri, iPhone 7 Pro’da olmayacak. Arkada kamera bölümünün uzun şekilde tasarlandığı görülebiliyor. Bunun sebebi ise çift kamera. iPhone 7 Pro’da son dönemde üst seviye akıllı telefonlarda görmeye başladığımız çift arka kamera yer alacak.

apple-iphone-7-pro-1Telefonun alt kısmında ise iPad Pro’da karşımıza çıkan Smart Connector bulunuyor. Böylece iPad Pro’ya özel hazırlanan aksesuarlar, iPhone 7 Pro’da da kullanılabilecek.

Alttaki en önemli ayrıntı ise 3.5 mm’lik kulaklık çıkışının olmaması. Kulaklık çıkışının ortadan kalkacağıyla ilgili söylentiler muhtemelen iPhone 7 Pro ile gerçekleşecek.