Anasayfa Haber Samsung TouchWiz, Vulkan Desteğiyle Güçlenecek

Samsung TouchWiz, Vulkan Desteğiyle Güçlenecek

Samsung, TouchWiz arayüzüne Vulkan desteğini entegre ediyor. Yeni sistem, performans artışının yanı sıra enerji tasarrufu da sağlayacak.

Bir süredir TouchWiz’i optimize ederek önemli bir performans artışı sağlayan Samsung, bu sistemi Vulkan API desteğiyle daha da güçlendirmeye hazırlanıyor. Vulkan, daha çok oyun odaklı olsa da, yazılım tarafında da aktif olarak kullanılacak gibi görünüyor.

Samsung, geliştiriciler konferansı sırasında TouchWiz’in Vulkan desteği kazanacağını açıkladı. Bu arayüz Vulkan sayesinde çok daha hızlı çalışacak ve daha az enerji tüketecek. Performans artarken, güç tasarrufu sağlanacak ve böylece Samsung akıllı telefonlarda şarj daha uzun süre dayanacak.

Vulkan destekli TouchWiz arayüzü, yapılan testlere göre Open GL ES’ye göre sayfa kaydırma tarzı işlemlerde %6.4 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Buna ek olarak uygulamalar arasında gezinme ve uygulama menüsünün açılışında ise Open GL ES’ye kıyasla %5.76 oranında enerji tasarrufu sağlanıyor.

Bu değerler elbette Samsung’un kendi yaptığı testler sonucunda ortaya çıkan rakamlar. Şu anda bu sistemin prototip aşamasında olduğunu da düşündüğümüzde, kararlı sürümde rakamların değişebileceğini söyleyebiliriz.

Enerji tasarrufu konusunda bu rakamlar bile Samsung telefonlardaki kullanım süresinin hayli artacağını gösteriyor. Google’ın Android N sürümüyle birlikte Vulkan desteği kazanması sayesinde, yeni nesil Samsung akıllı telefonların Vulkan destekli çıkacağını tahmin etmek zor değil.