Anasayfa Haber WhatsApp, Brezilya’da Üç Gün Yasaklandı

WhatsApp, Brezilya’da Üç Gün Yasaklandı

Brezilya, taleplerine karşılık bulamayınca WhatsApp’ı ülke genelinde üç gün süreyle yasakladı.

San Bernardino davasıyla karşı karşıya gelen Apple ve FBI, güvenlik konusunda teknoloji şirketlerini harekete geçirmiş oldu. Bu kapsamda WhatsApp ve Gmail, güncellemelerle çok daha güvenli bir hale geldi. WhatApp, uçtan uca şifreleme desteği kazanırken benzer şekilde Gmail’de de güvenlik konusunda önemli adımlar atıldı.

Devletler ve güvenlik birimleri, kullanıcı verilerini talep ederek teknoloji şirketlerini köşeye sıkıştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda dünya genelinde bir milyarı aşkın kullanıcı sayısıyla en fazla tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Brezilya’da 3 gün süreyle yasaklandı.

Brezilya’daki Marcel Maia Montalvao isimli yargıç, bir uyuşturucu davasının çözülebilmesi için WhatsApp’tan görüşme kayıtlarını istedi. WhatsApp ise kullanıcı gizliliğini gerekçe göstererek bu talebi reddetti. Zaten belgeler devletle paylaşılmış olsa bile, şifreli olduklarından çözülemiyor.

Yargıç, bu talebi reddeden WhatsApp’ın 3 gün süreyle kapatılmasını istedi. Karar kabul edildi ve WhatsApp şu an itibariyle Brezilya’da kullanılamıyor. Bu yasak, Perşembe günü öğle saatlerine kadar devam edecek.