Anasayfa Haber Google, Bilgiyi Gözümüze Sokacak!

Google, Bilgiyi Gözümüze Sokacak!

Google, göz içine yerleştirilerek kullanılacak bir görüntüleme cihazının patentini aldı.

Google tarafından alınan yeni bir patent, şirketin gelecekteki giyilebilir teknolojilere yaklaşımını göstermesinden hayli ilginç. Şirketin bu yeni patenti, giyene veri aktaracak biçimde tasarlanan kontak lenslerin de ötesinde bir yapıya sahip.

Google tarafından alınan patentin tanımına göre, kullanıcının kendi göz merceği cerrahi operasyonla çıkarılacak ve yerine bu yeni sentetik mercek takılacak. Sentetik mercek dışarıdaki bir cihazla kablosuz bağlantı kurabilme ve aldığı görüntüleri doğrudan kullanıcının retinasına yansıtabilme yeteneğine sahip olacak.

google-patentMerceğin çalışmak için ihtiyacı olan enerjiyi, ortamdaki radyo sinyallerini elektriğe dönüştürerek toplaması mümkün olacak. Kullanıcılar cep telefonu gibi mobil bir cihaz kullanarak gözlerindeki merceklere bağlanabilecek ve veri aktarabilecekler. Bu sentetik mercekler görüntü yansıtabildikleri gibi, video ve fotoğraf da çekebilecekler.

Google bu sistemin öncelikle katarakt gibi görme bozukluğundan muzdarip olan, göz merceklerinin kısmen ya da tamamen operasyonla değişmesi gereken insanlara uygulanacağını öngörüyor. Tabii bu patentin gerçekten uygulamaya konup konmayacağı da şimdilik belli değil. Sonuçta şirketlerin aldığı her patent piyasaya yansımıyor.