Anasayfa Haber Siber Saldırı Rakamları Sahte Çıktı

Siber Saldırı Rakamları Sahte Çıktı

Google, Mail.ru ve Hotmail yönetimleri, e-posta şifrelerinin sızdığı haberleriyle ilgili açıklama yaptılar.

Geçen hafta Google, Yahoo, Mail.ru ve Hotmail’in toplamda 272 milyon oturum açma bilgisinin sızdırıldığı iddia edilmişti. Yani 272 milyon kişinin e-posta ve şifresinin çalındığı söyleniyordu.

E-posta hesaplarına bir hack saldırısının gerçekleştiği düşünülse de, farklı söylentiler de yayılmıştı. Aradan geçen birkaç gün sonunda Google ve Yahoo’dan açıklamalar geldi.

Söylentiler, Gmail’de toplamda 24 milyon hesap bilgisi çalındığı yönündeydi. Ancak Google, yaptığı açıklamada verilen rakamın %98’lik kısmının sahte adresler olduğunu bildirdi. Şirket, bu söylentiler sonrasında da kullanıcıların güvenliğini artıracak yeni adımlar atmış.

Google ile birlikte Mail.ru’dan da benzer bir açıklama geldi. Toplamda 57 milyon hesap bilgisinin sızdığı iddia edilirken, Yahoo yaptığı açıklamada bu rakamın %99.98’lik kısmının sahte olduğunu ifade etti.

Yahoo, sızan e-posta ve şifre bilgilerinin yanlış olduğunu, botlar tarafından yönlendirme yapıldığını ve bazı adreslerin hiç açılmadığını vurguluyor. Yahoo, bu söylentilerin kullanıcılar açısından herhangi bir risk oluşturmadığının altını çizdi.

Microsoft’tan ise şu ana kadar konuyla ilgili yapılan herhangi bir açıklama yok. Ancak, rapor ve analizler doğrultusunda Hotmail’in bu saldırıdan hiç etkilenmediği söyleniyor.