Anasayfa Makale Windows Kullanıcıları QuickTime’ı Neden Silmeli?

Windows Kullanıcıları QuickTime’ı Neden Silmeli?

Apple, Windows kullanıcılarının artık QuickTime’ı bilgisayarlarından silmesini istiyor.

Apple, yıllardır iTunes ile birlikte gelen QuickTime yazılımının Windows desteğine son verdiğini duyurdu. Apple, desteğin kesilmesine gerekçe olarak bir güvenlik firmasının QuickTime’ın Windows sürümünde iki adet kritik açık olduğunu keşfetmesini gösterdi. Açığı tespit eden güvenlik firmasına göre, saldırganlar bu açıkları kullanıp QuickTime yüklü bir bilgisayarda zararlı kodlar çalıştırabilir.

Bu sebepten dolayı Apple, Windows kullanıcılarına QuickTime’ı silmelerini tavsiye ediyor. Zira şirketin açıklamasına göre bu açıklar kapatılmayacak. 

Neyse ki Windows kullanıcılarının QuickTime’a pek de ihtiyacı yok. Windows artık varsayılan olarak QuickTime’ın çalıştırabildiği önemli Apple formatlarını çalıştırabiliyor. Ayıca iTunes’un Windows sürümü artık QuickTime olmadan Apple formatlarını açabiliyor.

Peki QuickTime tamamen işe yaramaz mı? Bazı kullanıcılar için bunu cevabı hayır. Özellikle QuickTime kullanan üçüncü parti programları çalıştıranlar, QuickTime’ı kullanmaya devam etmek isteyebilir. Mesela Adobe Premiere Pro yazılımı, QuickTime gerektiren yazılımlardan biri.

Eğer bu tip bir yazılım kullanmıyorsanız, QuickTime ile vedalaşmanın zamanı gelmiş demektir. QuickTime’ı sisteminizden kaldırmak için Denetim Masası>Programlar ve Özellikler penceresinden QuickTime’ı seçip, Kaldır butonuna tıklamanız ve yönergeleri takip etmeniz yeterli olacaktır.