Anasayfa Haber Apple Ve Foxconn, Hindistan’da Fabrika Kuruyor

Apple Ve Foxconn, Hindistan’da Fabrika Kuruyor

Apple ve Foxconn, Hindistan’ın en kalabalık bölgelerinden biri olan Maharaştra’da fabrika kurmayı planlıyor.

Apple’ın önemli tedarikçilerinden Foxconn, aynı zamanda Çin’deki en büyük üreticilerden biri. Ancak ülkede artan maliyetler, üretimin farklı bölgelere taşınmasını gerektirebiliyor. Foxconn, üretimi Hindistan’da gerçekleştirip maliyetleri düşürmeyi ve kâr marjını yükseltmeyi hedefliyor. Hindistan devleti de konuya hayli ılımlı yaklaşıyor. Çünkü Hindistan’ın nüfusu epey fazla ve dolayısıyla ülkeye yapılacak her yatırım, halk için büyük önem taşıyor.

Hindistan, normal şartlarda fabrikası olmayan ve ülkede üretim yapmayan hiçbir yabancı şirketin ürün satmasına izin vermiyor. Kurulacak fabrikayla birlikte Apple ve Foxconn, ülkede yasal şekilde ürün satmaya başlayacak. Aslında iki şirketin Hindistan’a fabrika kuracağı yaklaşık bir yıldır konuşuluyor.

Fabrikanın, Maharaştra’da 1200 dönümlük araziye, 10 milyar dolar maliyetle inşa edileceği belirtiliyor. Foxconn’un bu fabrikayla birlikte, Hindistan’da 2020’ye kadar toplamda 10 ila 12 fabrika daha kuracağı söyleniyor. Apple’ın özel bir geliştirme merkezinin de yine Hindistan’da açılacağı ifade ediliyor.