Anasayfa Haber Volvo, Alışverişleri Bagaja Teslim Ediyor

Volvo, Alışverişleri Bagaja Teslim Ediyor

Volvo, internet siparişlerini otomobile getiren araç içi teslimat projesini hayata geçiriyor.

Üst düzey güvenlik teknolojileriyle sık sık gündeme gelen İsveçli otomobil üreticisi Volvo, ürün teslimatı konusunda yeni bir adım atıyor. İnternetten sıkça alışveriş yapanların işine yarayacak olan bu sistemde, satın aldığınız ürünler doğrudan otomobilinizin bagajına bırakılıyor. Böylece evde ya da ofiste olmadığınız durumlarda da ürünleri teslim almış oluyorsunuz.

Urb-it kargo şirketiyle ortaklaşa geliştirilen proje kapsamında, satın alınan ürünler sizin uzaktan kontrolünüzle doğrudan Volvo aracınızın bagajına yerleştiriliyor. Elbette bu noktada Volvo’nun birkaç ay önce duyurusunu yaptığı dijital anahtar teknolojisi devreye giriyor. Bu sayede mobil uygulama üzerinden kargoyu uzaktan takip edebiliyor ve aracınızın bagajını açabiliyorsunuz.

Volvo, araç içi teslimat servisi şeklinde de anılan bu basit sistemle evinde ya da ofisinde olmayan kişilerin siparişlerini kolay bir şekilde ulaştırmayı hedefliyor. Tabii bu projenin hangi ülkelerde kullanıma gireceği pek belli değil. Türkiye için şimdilik böyle bir çalışma olduğunu sanmıyoruz. Bizdeki kargo şirketleri henüz sabit adreslere teslimat yapmakta bile zorlanıyor.