Anasayfa Haber Lilium Jet Tamamen Elektrikli Olacak

Lilium Jet Tamamen Elektrikli Olacak

Lilium Aviation tarafından geliştirilen özel uçak, dikey iniş ve kalkış yapabilecek.

Dikey iniş ve kalkış özelliği, şimdiye kadar askeri alanda kullanılan hava araçlarında karşımıza çıkmıştı. Ancak bazı özel şirketler, bu yetenekleri tamamen kişisel kullanım amaçlı hava araçlarına da getirmeye çalışıyor. Avrupa Uzay Ajansı’nın desteklediği Lilium Aviation bunlardan biri.

Lilium Jet, tamamen elektrikli ilk özel uçak olma özelliği taşıyor ve dikey iniş – kalkış gerçekleştirebiliyor. Yani böylece pist ya da hava alanına gerek duymuyor. Dolayısıyla bu özel uçağın ulaşması zor bölgelerde kullanılabileceği düşünülüyor.

Avrupa Uzay Ajansı’nın belirlediği kurallara göre yalnızca elverişli hava şartlarında uçacak olan jetin çıkabileceği maksimum yükseklik ise 3 km.

jet1Tahminlere göre bu özel uçak saatte 250 mil, yani yaklaşık 400 kilometre hıza ulaşabilecek. 320kW gücünde bataryanın yer alacağı özel jetin bu sayede 310 mil menzile sahip olacağı belirtiliyor.

Özel GPS navigasyonla donatılan hava aracı, dikey iniş ve kalkış işlemini otomatik pilotla gerçekleştirebilecek. Lilium Aviation’ın 2018’de satışa çıkabileceği tahmin ediliyor.