Anasayfa Haber Acer, Sanal Gerçeklik Gözlüğü Geliştiriyor

Acer, Sanal Gerçeklik Gözlüğü Geliştiriyor

Acer, Starbreeze VR gözlüğü ile sanal gerçeklik teknolojilerine adım atıyor.

İsveç merkezli oyun geliştirici Starbreeze, özellikle son birkaç yıldır sanal gerçeklik konusuna yoğunlaşmış durumda. Şirket, bu kapsamda geçen yıl StarVR adını verdiği sanal gerçeklik gözlüğünü duyurmuştu. Son olarak, Starbreeze’ın StarVR projesine Acer’ın da güç vereceği açıklandı.

StarVR’ın diğer sanal gerçeklik gözlüklerinden geniş açı desteğiyle ayrılacağı söyleniyor. Bu gözlüğün, 210 derecelik alan görüşüyle şu an piyasadaki diğer sanal gerçeklik gözlüklerinden çok daha geniş ve farklı bir açı sunacağı belirtiliyor. Yatayda ve dikeyde genişleyecek olan görüntü, görüntülerin daha gerçekçi şekilde algılanmasını sağlayacak. Karşılaştırmak gerekirse, HTC Vive ve Oculus Rift’in 110 derecelik alan görüşü bulunuyor.

Starbreeze’in amacı Acer ile birlikte seri üretime geçip, StarVR’ı ticari bir ürün haline getirmek. Elbette bu noktada Acer, sanal gerçeklik destekli masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar geliştirerek StarVR’ı yaygınlaştırmaya çalışacak. Starbreeze ve Acer’ın öncelikli amacı, sanal gerçeklik gözlüğünü eğlence merkezlerine yerleştirmek.