Anasayfa Haber Google, Assistant İle Sorulara Cevap Bulacak

Google, Assistant İle Sorulara Cevap Bulacak

Google, yeni bir kişisel asistanla kullanıcıların bu alandaki artan beklentilerini karşılamaya hazırlanıyor.

Siri ve Cortana karşısında güçsüz kalan Google, çözümü yeni bir dijital asistan geliştirmekte buldu. Google, Assistant olarak adlandırdığı yeni sistemin, sorulara hızlı ve net cevaplar verdiğini iddia ediyor.

Google CEO’su tanıtım esnasında Assistant’ı tanıtırken özellikle karmaşık sorular sorarak kafasını karıştırmaya çalıştı. Dijital asistan bu sorulara da doğru ve yerinde cevaplar verdi.

Bu yeni asistanın kullanım alanı yalnızca akıllı telefonlarla sınırlı olmayacak. Android Auto destekli otomobillerde ve Google’ın yeni tanıttığı (detaylarını aşağıda paylaştığımız) Home isimli fiziksel asistanında da kullanılabiliyor.

google-homeGoogle, Assistant’ın performansına çok güveniyor. Bu noktada sistemi yalnızca Android akıllı telefonlara entegre etmek yerine fiziksel bir asistanla da kullanıcılara sunuyor. Üzerinde mikrofon ve hoparlör bulunan Google Home, gelen sorulara en uygun cevapları veriyor.

Yuvarlak hatlarda tasarlanan fiziksel kişisel asistan, Chromecast desteği de sunuyor ve böylece bağlı olduğu televizyonlarla müzik yayını yapabiliyor. Şu an Google Home’un satışa sunulacağı tarih ve fiyatla alakalı herhangi bir bilgi yok.