Anasayfa Haber Google Sürücüsüz Otomobiller, Yayaları Ezmeyecek

Google Sürücüsüz Otomobiller, Yayaları Ezmeyecek

Google sürücüsüz otomobillerin çarptığı yayalar, araç altında kalıp ezilmeyecek.

Google başta olmak üzere birçok farklı şirket, son yıllarda sürücüsüz otomobil teknolojilerinde epey yol aldı. Ama yapılan araştırmalara göre bu otonom araçlar güvenlik konusunda hala sınıfta kalıyor. Sürücüsüz otomobillerini en kalabalık şehirlerde doğrudan trafikte test etmeye başlayan Google, güvenlik konusunda oluşabilecek zaafiyetlerin önüne geçmek istiyor.

google-surucusuz-otomobil-patentiŞirket, trafik kazaları minimuma indirecek sistemler geliştirse de, kazaları tam olarak önleyemeyeceğini biliyor. İşte bu yüzden olası kazalara karşı ek önlemler alınıyor. Google’ın son aldığı patente göre, herhangi bir çarpışma anında yaya otomobilin kaportasına yapışacak ve aracın altına düşüp ezilmesinin önüne geçilecek.

Otomobilin kaputuna yerleştirilen özel yapıştırıcının yayalarla çapışma anında devreye gireceği belirtiliyor. Böylece yayalar doğrudan arabanın üstünde kalacak. Çarpışmanın etkisiyle ileriye doğru savrulup yere düşmeyecek olan yaya, böylece aracın altında kalıp ezilmekten de kurtarılmış olacak.

Meraklılar İçin: Şehirler Sürücüsüz Otomobillere Hazır Değil