Anasayfa Haber Mac Kilidi, Parmak İziyle Açılabilecek

Mac Kilidi, Parmak İziyle Açılabilecek

iPhone ve iPad’lerdeki Touch ID sayesinde Mac’lerin kilidini açmak ve parmak iziyle ödeme yapmak mümkün olabilir.

Apple, Mac OS X 10.12 güncellemesiyle masaüstü işletim sistemine yeni özellikler katmaya hazırlanıyor. Birkaç ay önce, sesli asistan Siri’nin sisteme eklenebileceği ortaya çıkmış ve geçen hafta da bu bilgiler ekran görüntüleriyle desteklenmişti. 

Son olarak, Mac kilitlerinin iPhone ya da iPad’ler üzerinden Touch ID sayesinde açılabileceği de gündeme geldi. Yani böylece bilgisayar kilidi iPhone ya da iPad’lerden parmak iziyle açılabilecek. Yeni sürümle işletim sistemine dahil olması beklenen bu özellik, aynı zamanda uygulama satın alma işlemlerinde de kullanılabilecek.

Apple’ın uygulama mağazası üzerinden satın alma işlemlerinde de parmak izi geçerli olacak. Hatta Apple Pay sayesinde web tarayıcılardan satın alma işlemlerinde de benzer şekilde parmak izi kullanılabilecek. Elbette bunun için web sayfalarıyla Apple Pay entegrasyonu gerekiyor. Apple’ın bunun üzerinde çalıştığı da söylentiler arasında.

Bilgisayar ve iPhone/iPad arasındaki bağlantının Bluetooth LE (Low Energy) ile sağlanacağı, bu sayede parmak izinin doğrudan sistem kilitlerini açabileceği belirtiliyor. Apple Watch kilitlerinin iPhone’dan açılabilmesi gibi, bu özellik sayesinde Mac ve iPhone arasında da bir köprü kurulmuş olacak. Halen bu özelliği sisteme kazandıran çeşitli üçüncü parti uygulamalar bulunuyor.

Ancak, Apple’ın doğrudan işletim sistemine dahil edileceği Touch ID desteğinin çok daha hızlı ve sağlıklı çalışacağını söyleyebiliriz. Mac kullanıcılarının akıllı telefon tercihi de genellikle Apple ve dolayısıyla iPhone’dan yana oluyor. Ekosistemi bu şekilde tamamlayanlar için yeni özelliğin hayli kullanışlı olacağı aşikar.