Anasayfa Haber Windows 10 Sistem Gereksinimleri Değişiyor

Windows 10 Sistem Gereksinimleri Değişiyor

Microsoft, Windows 10’un sistem gereksinimlerinde önemli düzenlemeler yaptı.

Redstone güncelleştirmesine hazırlanan Microsoft, bir süre önce Windows 10’un yeni sistem gereksinimlerini açıkladı. Hem Windows 10, hem de Windows 10 Mobile tarafını etkileyecek olan güncelleştirmeyle birlikte minimum sistem gereksinimleri de değişiyor.

Microsoft, Windows 10 yüklü cihazlarda en düşük ekran boyutunu 8 inçle sınırlandırmıştı. Ama yeni güncelleştirmeyle bu sınır 7 inçe çekiliyor. Yani bu sayede artık Windows 10 çalıştıran 7 inçlik tabletleri piyasada görmek mümkün olacak.

Microsoft, yeni güncelleştirmeyle 32-bit Windows 10 sistemler için 16 GB, 64-bit Windows 10 sistemler için de 20 GB kapasiteyi zorunlu kılıyor. Windows 10 kullanacak cihazlarda RAM ise en az 2 GB olmak mecburiyetinde.

Windows 10 Mobile ekran boyutu sınırı 9 inçe yükselirken, 1 GB RAM zorunluğunda herhangi bir değişim yok. Ancak, ekran çözünürlüğünü Full HD (1920×1080 piksel) ya da 2K’ya çıkartmak isteyen üreticilerin, sistemde mutlaka en az 2 GB RAM kullanması gerekiyor. Microsoft, Windows 10 Mobile’da depolamadaki bölünmeler için otomatik formatlama özelliğini de zorunlu kılıyor.

Meraklılar İçin: