Anasayfa Haber AMD Polaris Kartlar Temmuz Ayında Satışa Çıkabilir

AMD Polaris Kartlar Temmuz Ayında Satışa Çıkabilir

AMD Polaris grafik kartlarıyla ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni kartların Temmuz’da satışa çıkabileceği konuşuluyor.

Geçen hafta, AMD’nin 1 Haziran’da düzenleyeceği etkinlikte Polaris mimarili kartların tanıtılabileceği ortaya çıkmıştı. Şirket her ne kadar yeni ekran kartlarıyla ilgili teknik ayrıntıları gizli tutsa da çeşitli sızıntılar oluyor.

14nm FinFet mimarisiyle üretilen Polaris 10 kartların, Radeon R9 390X/390’a benzer bir performans sunacağı belirtiliyor. Kart isimlerinin Radeon R9 480X ve Radeon R9 480 şeklinde olacağı ifade ediliyor.

Çalışma hızının 1350 MHz olması beklenen modellerde, eski kartlara oranla performans aynı seviyede olsa da güç tüketimi çok önemli bir oranda azalacak. Çünkü 14nm FinFet yapısıyla birlikte Watt başına düşen performans artışı iki katına çıkıyor. Dolayısıyla 135 Watt ile 150 Watt civarında bir TDP değeri bekleniyor.

AMD, Polaris 11 ile alt seviye modellere yönelecek. 1 Haziran’daki etkinlikte ilk olarak R9 470 ailesinin tanıtılması bekleniyor. 4 GB GDDR5 belleğin kullanılmasının beklendiği bu grafik kartının termal tasarım gücü ise tahminlere göre 50 Watt seviyesinde. Yeni Polaris mimarili ekran kartlarının yaz aylarında satışa çıkması bekleniyor.