Anasayfa Haber Bülten Fintech 2016 Konferansı Gerçekleşti

Fintech 2016 Konferansı Gerçekleşti

Fintech konusunu ve sunduğu fırsatları irdelemesi açısından Türkiye’de ilk ve tek olan konferans, İstanbul’dan dünyaya uzanan yeni nesil konferans serisi “Istanbul TALKS” kapsamında düzenlendi.

Dünyaca ünlü konuşmacıları ve ilham veren profesyonelleri ağırlayan, 2016 yılının tamamına yayılacak Istanbul TALKS Konferansları, büyük ilgi gören Inspired 2016 Girişimcilik Konferansı’ndan sonra Fintech 2016 Konferansı’na ev sahipliği yaptı. Fintech 2016 Konferansı, fintech sektörünün global ölçekte doğumunu ve gelişimini derinlemesine inceledi. Şevket Başev, Alastair Lukies, Marcus Swanepoel, Pınar Emirdağ, Peter Randall, Wim Raymaekers ve Alper Akcan gibi fintech sahasının önde gelen isimleri başarı öyküleriyle katılımcılara ilham verdi.

Sipahiler Events ev sahipliğinde Sakıp Sabancı Müzesi, The Seed’de gerçekleştirilen konferans; finans sektörünün yöneticilerini, fintech girişimcilerini, startup teknoloji şirketlerini, bankaları, sermaye piyasası kurumlarını, teknopark yöneticilerini, risk sermayesi yatırımcılarını, kuluçka merkezlerini, melek yatırımcıları, danışmanları ve IT profesyonellerini bir araya getirdi. Fintech 2016 Konferansı; katılımcıların, sektörlerin öncü ve duayenleriyle tanışma fırsatı buldukları kapsamlı bir program eşliğinde yeni fikirlerin ve ortaklıkların geliştirilmesi için elverişli, geniş ölçekli bir networking platformu sundu.

Fintech ile ilgili parlak fikirlerini büyük işlere dönüştürmeyi başarmış isimlerin hikayeleri, fintech alt segmenti olan ödemeler sektöründeki yeni nesil şirketlerin eski sisteme nasıl meydan okudukları, bankacılık ve sermaye piyasası sektörlerine giren fintech şirketlerinin bu sektörlerdeki geleneksel yapılar ve piyasaların dönüşümüne olan katkıları, blockchain alt yapısının finansal piyasaların yeni dijital çağının başlangıcı olup olmadığı, bitcoin sisteminin nasıl çalıştığı ve bu alandaki fırsatlarla riskler, KOBİ finansmanı, ve kitle fonlaması ve kişiden kişiye borçlanma gibi yöntemlerin mevcut düzenlenmiş piyasa ve yapılarda nasıl rekabet ettiği gibi konuları kapsayan panellerde,keynote konuşmacıları sektörlerindeki yeni gelişmeler hakkında analizler yaptı ve bu alanlardaki olası gelişmeler hakkında görüşlerini aktardı.