Anasayfa Haber MSI, VR İçin Sırt Çantası Bilgisayar Geliştirdi

MSI, VR İçin Sırt Çantası Bilgisayar Geliştirdi

MSI, sırt çantası şeklindeki sanal gerçeklik destekli bilgisayar prototipine, GeForce GTX 1080 takmayı planlıyor.

Oculus Rift ya da HTC Vive gibi VR kasklar, ufak boyutlu sanal gerçeklik gözlüklerine oranla çalışmak için güçlü sistemlere ihtiyaç duyuyor. MSI tarafından tasarlanan sırt çantası şeklindeki yeni prototip bilgisayar, sanal gerçeklik destekli güçlü bileşenleri bünyesinde barındırıyor.

Nvidia’nın GeForce GTX 980 ekran kartının, Intel Core i7 masaüstü işlemcinin ve mini ITX formundaki bir anakartın bu sistemde yer aldığını belirtelim. Bu sistemle hem Oculus Rift, hem de HTC Vive ile sanal gerçeklik deneyimi yaşamak mümkün.

MSIÇantayı sırtınıza geçirdiğiniz zaman bilgisayar da sizinle geldiğinden, kaskın kablosu herhangi bir engel teşkil etmemiş oluyor. Ayrıca her ne kadar bu model GTX 980 içerse de, ileride Pascal mimarili kartların da sisteme dahil edilebileceği belirtiliyor.

Özel bir batarya içeren sırt çantası şeklindeki bilgisayar, tek şarjda 90 dakikalık bir kullanım süresi sunuyor. Daha sonra çantayı sırtınızdan indirip şarj etmeniz gerekiyor. Sağ ve sol kanadında ızgaraları olan kasada aktif bir soğutma sistemi yer alıyor.