Anasayfa Haber Qualcomm, Snapdragon Wear 1100 İşlemcisini Duyurdu

Qualcomm, Snapdragon Wear 1100 İşlemcisini Duyurdu

Qualcomm, giyilebilir cihazlara özel yeni yonga seti Snapdragon Wear 1100’ü duyurdu.

Qualcomm daha çok akıllı telefonlardaki yonga setleriyle tanınsa da, şirket aslında giyilebilir ürünler için de işlemciler geliştiriyor. Son olarak Wear serisine 1100 isimli yeni bir yonga daha eklendi. Qualcomm, Wear 1100 ile daha çok çocuklara yönelik akıllı saatleri ve fitness cihazlarını hedef alıyor.

Giyilebilir ürünlere yönelik diğer Qualcomm yonga setlerine göre daha az enerji tüketen Wear 1100; 3G, LTE, Wi-Fi ve Bluetooth kablosuz bağlantı teknolojilerine destek veriyor. Giyilebilir cihazlarda sensörlerden gelen bilgiler doğrudan Cortex-A7 çekirdeği tarafından işleniyor.

Yonga setinin en önemli özelliklerinden biri de iZat teknolojisi. Bu sayede kablosuz bağlantı ve uydu sinyalleri birleştiriliyor, konum bilgisi çok daha sağlıklı şekilde bulunabiliyor. Hem iç, hem de dış mekanlarda verimlilik için tasarlanan iZat, konum bulma servisleriyle entegre çalışan uygulamaları da harekete geçiriyor. Linux tabanlı uygulamaları çalıştırabilen yonga seti, sesli komutları da destekliyor.

Qualcomm’un duyuruyu gerçekleştirmesiyle birlikte, başta inWatch ve WeBandz olmak üzere birçok şirket, akıllı saatlerinde bu yeni yongaya yer vereceklerini de duyurdu.