Anasayfa Haber Google, Android Ve iOS Destekli “Telefonumu Bul” Servisini Duyurdu

Google, Android Ve iOS Destekli “Telefonumu Bul” Servisini Duyurdu

Google, hesabınız üzerinden cihazlarınızı bulmanıza ve uzaktan kilitlemenize yarayan “telefonumu bul” özelliğini duyurdu.

Şu ana kadar Google tarafında kararlı bir şekilde çalışan ve kolay erişilebilen sistemle bütünleşik herhangi bir “telefonumu bul” uygulaması yer almıyordu. Cihaz Yöneticisi üzerinden erişilebilen bir sistem mevcuttu ama bu da hayli karışık bir yapıdaydı. Google, sonunda yeni bir “telefonumu bul” servisi duyurdu.

Android’in yanı sıra iOS platformundaki cihazları da bulabilen servise, Google hesabınız üzerinden Oturum Açma ve Güvenlik > Telefonunuzu Bulun kısmından erişilebiliyor. Google, bu kısımda “ister nerede bıraktığınızı unutmuş olun ister çalınmış olsun, birkaç basit adımla telefonunuzu veya tabletinizi güven altına almanıza yardımcı olur.” açıklamasını yapıyor.telefonunuzu-bulunBu adımı izlediğinizde kaybolan ya da çalınan cihazınızı güven altına almak için konumunu görebilir ya da doğrudan ekran kilitleme sistemini kullanabilirsiniz. Burada, Google hesabınızın tanımlı olduğu cihazlar karşınıza geliyor. Böylece konum servisleriyle birlikte ürünlerinize erişip, kilitleyebilirsiniz.