Anasayfa Haber Yeni FIFA, Farklı Oyun Motoruyla Yapılabilir

Yeni FIFA, Farklı Oyun Motoruyla Yapılabilir

FIFA 2017’de yüksek grafik kalitesi sunacak ve oyun dinamiklerini değiştirecek Frostbite Engine oyun motoru kullanılabilir.

Konami, geçtiğimiz hafta Pro Evolution Soccer 2017’yi duyurmuş ve oyunun tüm platformlar için sonbahar aylarında çıkacağını açıklamıştı. FIFA karşısında özellikle son birkaç yıldır güç toplayan PES serisi, 2017’de de bu başarıyı devam ettirmek istiyor. PES 2017’nin duyurulmasının ardından yeni FIFA ile ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Henüz resmi duyuru yapılmasa da, oyun motoruyla ilgili birçok yeni bilgi sızdırıldı.

Tamamen yenilenen grafiklerle karşımıza çıkacak olan oyunun Frostbite Engine oyun motorunu kullanacağı tahmin ediliyor. EA, spor oyunlarının tamamında Ignite Engine oyun motorunu tercih ediyor. Ancak FIFA 2017’de oyun motoru değişecek ve bu da doğrudan grafik kalitesini etkileyecek.

Üstelik bu güncelleştirme yalnızca grafikleri değil, oyun dinamiklerini de önemli bir oranda etkileyecek. EA, FIFA 2017’de bu oyun motoruyla başarıya ulaşması durumunda diğer spor oyunlarında da benzer şekilde Ignite Engine’i kullanmaya başlayabilir. Bu oyun motorunun yeni PES’de kullanılan Fox Engine’e karşı avantaj sağlayıp sağlamayacağını göreceğiz.