Anasayfa Video HTC Vive Kutudan Çıkıyor!

HTC Vive Kutudan Çıkıyor!

HTC Vive: Sanal gerçeklik kiti
HTC Vive: Sanal gerçeklik kiti

HTC Vive kutudan çıkıyor videosunda sanal gerçeklik setini inceleme ve VR testleri öncesinde kutusundan çıkartıyoruz…

HTC ve Valve ortaklığıyla geliştirilen VR seti Vive’ı kutusundan çıkartıyoruz. VR, Virtual Reality yani sanal gerçeklik için tasarlanan Vive, diğer VR gözlüklerinden farklı olarak oda içerisinde gezinmeye imkan tanıyor.

Sadece kafa hareketlerini değil, vücut hareketlerini de algılayan Vive, bir çift kumanda aracılığıyla gelişmiş etkileşim imkanı sunuyor. Özetle akıllı telefonlarda kullandığımız daha kısıtlı VR donanımları gibi değil, tamamen farklı bir deneyim. Sadece 360 derece video görüntüleme değil, oyunun içerisinden görüş açısıyla ve hareketlerle etkileşim imkanı sunuyor.

Henüz Türkiye’de satışa sunulmayan HTC Vive’ın kutu açılışının ardından yeni nesil ekran kartlarıyla birlikte VR testlerinde rol alacak. HTC Vive 2160×1200 birleşik çözünürlük, 90 Hz tazeleme hızı, 110 derece görüş açısı ve 360 derece hareket takibi sunuluyor.

HTC Vive’ın Yurtdışı fiyatı resmi olarak 900 USD olarak açıklanmasına karşın pratikte 1000 USD civarında; alınan noktaya göre değişiklik gösteriyor ve stokları oldukça sınırlı. Yani HTC Vive nereden alınır derseniz, şimdilik ABD, Çin, Tayvan gibi ülkelerde bile sınırlı sayıda noktada bulabiliyorsunuz ancak gelecekte, uzun zaman sonra Türkiye’de de satışa çıkacak.

Hem fiyatı, hem de bulmanın zorluğu göz önüne alındığında şimdilik hemen yaygınlaşmasını beklemiyoruz ancak cihaz VR’ın daha önce bizde yapamadığını yaptı ve heyecan uyandırdı! HTC Vive incelemesinde sizlerle daha detaylı bilgi ve yorumlarımızı paylaşacağız, Technopat.net’i takibe devam edin.