Anasayfa Haber Bülten Corsair Yeni Neutron XTi Serisi SSD’lerini Tanıttı

Corsair Yeni Neutron XTi Serisi SSD’lerini Tanıttı

Corsair’in yeni Neutron XTi SSD’leri SATA3 arabiriminin sınırlarını zorluyor.

Dünyanın önde gelen donanım şirketlerinden Corsair, yeni SSD serisi Neutron XTi’yi tanıttı. 1920 GB’a kadar depolama seçeneği sunan Neutron XTi SSD’ler, dört çekirdekli Phison kontrolcüsü ve performanslı MLC NAND bellekleri ile saniyede 560 MB’a varan transfer değerleri sunuyor.

240GB, 480GB ve 960GB gibi standart depolama seçeneklerinin yanı sıra Neutron XTi serisi, Corsair’in ilk 1920GB‘lık SSD’sine ev sahipliği yapacak. Böylece HDD kapasitesinde depolama, SSD hızıyla kullanıcılara sunulacak.

Neutron XTi serisi SSD’ler, yeni dört çekirdekli kontrolcüleri sayesinde profesyonel kullanıcıların ihtiyacını karşılayabilecek saniyede 560MB okuma ve 540MB yazma hızına sahip. Ayrıca 4KB rastgele okumada 100 IOPS ve 4KB rastgele yazmada 90 IOPS hızlarına da yeni SSD’ler ile ulaşmak mümkün.

Tutarlı performans için tasarlanan Neutron XTi’nin, genişletilmiş önbelleği ile aralıksız veri transferinin altından kolaylıkla kalkabileceği belirtiliyor. Bu sayede anlık bir şekilde 1080p ve 4K sıkıştırılmamış video kaydı ve düzenlemesi gibi yoğun işler mümkün kılınıyor.

Uçtan uca veri yolu koruması da yeni SSD serisinin sunduğu özelliklerden biri. Bu koruma yöntemi sayesinde verilerin kullanıcı ile NAND arasındaki yolda bozulmasının önüne geçiliyor. Bu yöntem, gelişmiş güç kaybı önleyici SmartFlush™ ve GuaranteedFlush™ teknolojileri ile bir araya gelince Neutron XTi serisi SSD’ler, güvenlik açısından oldukça iddialı bir konuma geliyor.

Corsair’in yeni nesil SSD’leri raflardaki yerini kısa bir süre içinde alacak. Fiyatlandırma ise; 240GB’lık model için $89.99, 480GB’lık model için $159.99 ve 960GB’lık model için $329.99 olarak belirlenmiş durumda. 1920GB’lık model için fiyatlandırma henüz belli değil.