Anasayfa Haber Elektrikli Harley Davidson Yolda!

Elektrikli Harley Davidson Yolda!

Harley Davidson en geç beş yıl sonra ilk seri üretim elektrikli motosikletini satışa çıkaracak.

Büyük ve gürültülü motosikletleriyle gönüllere taht kuran Amerikan markası Harley Davidson, bir süredir elektrikli motosikletler üzerinde çalışıyor. Project LiveWire adı altında yürütülen bu çalışma kapsamında geliştirilen prototipler, bir süredir tüketici gruplarının test sürüşlerine açılmıştı.

Şirket yöneticilerinden Sean Cummings tarafından kısa süre önce basına verilen bir demeçte, Harley Davidson markalı elektrikli motosikletlerin 2021 gibi satışa çıkacağı belirtildi. Otomotiv sektöründe trendin hızla elektrikli ve hibrit araçlara doğru kaydığı, ülkelerin de ardı ardına fosil yakıtları piyasadan çekmeye karar verdiği bir dönemde, bu duyuru çok da şaşırtıcı değil.

Avrupa ülkeleri fosil yakıtların yerine temiz kaynaklardan gelen elektrik enerjisini koymaya hazırlanıyor. ABD ve Asya pazarında da hem ekonomik şartlar, hem de çevreci baskılar, bu geçişi hızlandıracak gibi görünüyor.

Ancak elektrikli bir motosiklet üretmek, otomobil üretmekten daha zor. Batarya için ayrılan alan çok daha az olduğundan, menzil çok daha kısa kalıyor. Project LiveWire test motorlarında sürüş menzili 100 kilometre kadar. Tabii bunlar test motorları ve piyasada çok daha uzun menzilli modeller var. Önümüzdeki beş senede batarya teknolojilerinde yaşanacak gelişmelerin bu konuya çözüm getirebileceği umuluyor.