Anasayfa Haber Microsoft, Office Tasarımını Yine Değiştiriyor

Microsoft, Office Tasarımını Yine Değiştiriyor

Microsoft’un Office yazılım paketinde ciddi tasarım değişiklikleri yaptığı bildirildi.

Microsoft’un Windows işletim sisteminden sonra en çok kullanılan yazılımı olan Office paketi, çok uzun zamandır kullanıcıların hayatının parçası haline geldi. Şirket arada bir bu yazılım paketini yeniden tasarlamayı deniyor. Ancak bugüne kadar yapılan büyük değişimler kullanıcılar açısından pek iyi sonuçlanmadı.

Yeni haberlere göre şirket bu büyük tasarım değişikliklerinden birini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Office projesinin üst düzey sorumlularından Julie Larson-Green tarafından yapılan açıklamalar, kullanıcıları çok ciddi bir değişikliğin beklediğini ortaya çıkardı.

Microsoft Yeni OfficeYeni tasarımda Office yazılım paketinin çalışma prensibinin değiştirilmesi, belge odaklıdan görev odaklı bir yapıya geçilmesi söz konusu. Bunun son kullanıcı için anlamı ise, Office yazılımlarının üzerine ek bir katman daha yerleştirilecek olması gibi görünüyor.

Bu yeni tasarım özellikle Cortana’nın daha kolay bilgi toplaması ve kullanıcıya yol göstermesini sağlayacak. En azından teoride fikir bu, ancak pratikte ne kadar işe yarayacağı konusunda ciddi şüpheler var. İşin güzel tarafı, Microsoft’un bu yeniliği hayata geçirmek için daha hayli zaman ihtiyacı var gibi görünüyor.