Anasayfa Haber Microsoft, Steam Üzerinden Oyun Satacak

Microsoft, Steam Üzerinden Oyun Satacak

Windows Store üzerine yoğunlaşan Microsoft’un, Steam’i de göz ardı etmediği anlaşıldı.

Microsoft bir süredir Xbox One oyunlarını Windows 10 üzerinde de oynanabilir hale getirmek için çalışıyor. Bir yandan da Windows Store mağazasını canlandırmaya çalışan şirket, yayıncısı olduğu PC oyunlarını buradan dağıtarak pazar payını artırmaya çalışıyor.

Şirketin bu girişimlerinin ne kadar başarılı olacağını zaman gösterecek. Ancak Quantum Break ve Gears of War gibi oyunların Windows Store üzerinden dağıtımında yaşanan sorunlar, daha yapılması gereken çok iş olduğunu gösterdi.

Microsoft’un kendi mağazasını büyütmeye çalışırken, sektördeki en büyük marka olan Valve ile işbirliğini de düşündüğü ortaya çıktı. Xbox bölümünün başındaki isim olan Phil Spencer tarafından verilen bir demeçte, şirketin yakın gelecekte Steam ile iş yapmayı planladığı açıklandı.

Spencer, Steam’in büyümeye devam eden bir endüstri devi olduğunu söylerken, Microsoft oyunlarının yakın gelecekte Steam üzerinden de satılacağını söyledi. Ancak Microsoft kendi mağazasını geliştirmekten ve buradan da oyun satmaktan vazgeçmeyecek.