Anasayfa Video MSI GTX 1080 Gaming X Fan Testi

MSI GTX 1080 Gaming X Fan Testi

MSI GTX 1080 Gaming X 8G ekran kartı İncelemesi
MSI GTX 1080 Gaming X 8G ekran kartı İncelemesi

Fan testimizde Twin Frozr 6 soğutma sisteminin otomatik ve elle yapılan maksimum ayarlardaki sıcaklık farkına bakıyoruz…

İncelemesini yaptığımız MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8 GB ekran kartının yeni bir soğutma sistemi var.

İncelememizde detaylı bir şekilde baktığımız ve test ettiğimiz ekran kartının soğutma sisteminin birden çok ayarı var. MSI Afterburner ve MSI Gaming App kontrolleri üzerinden soğutmayı otomatik modda bırakabildiğimiz gibi, elle ayar yaparak fanları en yüksek devirde de çalıştırabiliyoruz. Peki sıcaklık farkı ne oluyor? Kullanıcılardan gelen sorular üzerine ayrı bir test olarak bunu da paylaşıyoruz. GTA 5 içerisinde oynarken çıktığımız en yüksek sıcaklıklara bu videoda yakından bakıyoruz. Gaming App üzerinde OC Mode’u seçtiğimizi belirtelim.

Sonuç itibariyle elle ayar yaparak çok daha serin çalıştırmamız mümkün ancak otomatik fan ayarı iyi bir soğutma ve sessiz bir çalışmanın dengesini sağlıyor. Kullanıcılara tavsiyemiz özel ihtiyaçları olmadıkça bu ayarı değiştirmemeleri yönünde. Zira ihtiyaç olduğunda otomatik ayarlarda da fan son devre çıkabiliyor. İhtiyaç olmadığında devamlı son devir dönen fanlar ise kasa sesini arttırıyor.