Anasayfa Haber iMac Klavyelerine OLED Ekran Eklenebilir

iMac Klavyelerine OLED Ekran Eklenebilir

Apple’ın, OLED ekranları iMac klavyelerine entegre edilebileceği konuşuluyor.

Birkaç hafta önce, yeni MacBook Pro’ların önceki nesile göre çok daha ince ve hafif olacağı ortaya çıkmıştı. Ayrıca Apple’ın artık yeni dizüstü bilgisayarlarında klavyenin üst kısmına bir OLED ekran yerleştireceği de söylenmişti. Hatta bu OLED ekranla ilgili bazı detaylar daha sonrasında macOS Sierra’nın sistem ayarlarında da karşımıza çıkmıştı. 

Son söylentilere göre Apple, bu OLED paneli MacBook Pro klavyelerinin yanı sıra, AiO (All-in-One) formundaki iMac bilgisayarların klavyelerine de uygulayacak. Hatta tasarımcıların konuyla ilgili tasarım çalışmaları da ortaya çıktı. Bu klavyedeki OLED panelde doğrudan dock’taki uygulamaların simgeleri yer alıyor.

Elbette dock’u sistemden özelleştirdiğiniz zaman otomatik olarak bu panelde de değişim gerçekleşiyor. Böylece işletim sisteminde dock’u kullanmaya gerek kalmadan uygulamalara klavye üzerinden erişim mümkün hale geliyor. Elbette buna ek olarak farklı özelleştirme seçenekleri de olacak.

imac-klavye-oled-ekranHenüz konuyla alakalı Apple tarafından doğrulanan herhangi bir bilgi yok. Ancak macOS Sierra’daki ufak bazı ipuçları, konunun iMac klavyelerine kadar uzanmasına sebep oldu. Ayrıca tasarım görsellerine bakılırsa, bu özellik hayli işlevsel olabilir.