Anasayfa Haber Mass Effect: Andromeda Yeni Sayfa Açacak

Mass Effect: Andromeda Yeni Sayfa Açacak

Bioware, yeni oyunun hikayesini anlatırken geçmişe çok fazla girmeyecek.

Bioware, kısa süre önce gerçekleştirilen E3 fuarında Andromeda hakkında bir miktar bilgi vermiş, yeni bir video da yayınlamıştı. Bu videoyu izlemediyseniz, aşağıda bulabilirsiniz.

Andromeda, Mass Effect evreninin ileri bir zaman diliminde geçen olayları konu alacak. İlk üçlemenin üzerinden zaman geçmiş, insanlık Andromeda galaksisinde kendine yeni bir ev bulma arayışına girmiştir.

Tabii arada bu kadar zaman ve mekan farkı olunca, eski üçlemenin hayranlarının kafasına takılan bir soru vardı: Andromeda eski oyunlarla ne kadar ilişkili olacaktı? Bioware’den Aaryn Flynn ve Mac Walter, verdikleri bir demeçte bu sorunun cevabını da verdi.

Andromeda’nın hikayesi, ilk üçlemede geçen olayları, mekanları ve kişileri inkar etmeyecek. Ancak oyunculara yeni bir hikaye sunabilmek için, eski oyunlara mümkün olduğunca az dokunulacak.

İlk üç oyunu oynayanların yaptıkları seçimlerin ve sonuçlarının ise yeni oyuna taşınması söz konusu değil. Ancak yapımcılar verilmesi olası büyük kararların olası sonuçlarına da, gerektiği yerde uygun biçimde değineceklerini söylüyorlar.

Yeni oyunla birlikte gelecek bir başka yenilik ise, konuşma seçeneklerinin daha gerçekçi olması. Konuşma seçeneklerine baktığınızda artık hangi diyalog seçeneğinin sizi ahlaki açıdan ne yöne götüreceğini açıkça kestirmek kolay olmayacak.

Önceki oyunlarda kullanılan Paragon/Renegade yapısı, yani keskin bir ahlaki ayrışma bu oyunda kullanılmayacak. Konuşma seçenekleriniz de birbirine çok zıt seçeneklerden oluşmayacak. Bunun oyuna daha doğal bir akış kazandıracağı umuluyor.