Anasayfa Haber Vivendi, Ubisoft Hisselerini Topluyor

Vivendi, Ubisoft Hisselerini Topluyor

Bir süredir Ubisoft hisselerini toplayan Vivendi, yakında şirketin yeni sahibi olabilir.

Fransa kökenli, çokuluslu eğlence ve medya devi Vivendi, daha önce Activision Blizzard markasını bünyesinde barındırıyordu. Bir süredir yeni oyun firmalarını şemsiyesi altına almayı planlayan Vivendi’nin, Ubisoft ve GameLoft hisselerini topladığı biliniyordu.

Mobil oyunlarla ün yapan GameLoft, kısa süre önce Vivendi’nin yeterince hisse toplamasıyla, dolaylı da olsa bu şirketin kontrolü altına girdi. Şimdi aynı senaryonun Ubisoft için tekrarlanacağı konuşuluyor.

Vivendi’nin şirket hisselerini topluyor olması, bir başka Fransız şirketi olan Ubisoft yönetiminin hiç hoşuna gitmemiş. Ancak Vivendi daha şimdiden şirket hisselerinin % 20’sini toplayarak, yönetim kurulunda söz sahibi olmayı başarmış.

Vivendi’nin hisse oranı % 30 civarına ulaştığında, yönetim kuruluna açıkça bir satın alma teklifinde bulunabilir ve Ubisoft’u satın alabilir konuma gelecekler. Bu durumda Ubisoft yönetiminin şirketi kurtarmak için çok büyük miktarda para bulması gerekebilir.

Vivendi yönetimi ise şimdilik bunu yapmayacaklarını, daha çok bir işbirliği oluşturmayı planladıklarını ifade ediyor. Ancak bazı söylentilere göre, önümüzdeki yıl bu zamanlarda Ubisoft, çoktan Vivendi tarafından yutulmuş olacak.