Anasayfa Makale Hayat HTC 10’un Ses Kalitesini Stüdyoda Test Ettik

HTC 10’un Ses Kalitesini Stüdyoda Test Ettik

Ender Çabuker - Recep Baltaş - Ve Medya Yapım Stüdyoları
Ender Çabuker - Recep Baltaş - Ve Medya Yapım Stüdyoları

HTC 10 akıllı cep telefonunun ses kalitesini Hi-Fi ekipmanın da ötesindeki stüdyo ekipmanıyla test ettik…

HTC 10 ses testi için Ve Medya Yapım stüdyolarında sanatçı ve prodüktör Ender Çabuker‘in konuğu olduk.

24 Bit 192 kHz ses kalitesi sunabilen, dahili Hi-Fi sertifikalı DAC ve amfi’ye sahip HTC 10, 2016 yılına damngasını vuran bir akıllı telefon oldu. HTC’nin uzun süre beklenen telefonu HTC 10’u daha önce incelemiş ve videomuzu sizlerle paylaşmıştık. İncelemede de dikkatimizi çeken ve rakiplerinden ayrılan anahtar nokta ses kalitesi ve çıkış gücü olmuştu.

Bu videomuzda öncelikle kullanıcılar için 24 Bit ve 192 kHz gibi teknik kavramlar ne anlama geliyor sorusunu soruyoruz. Ardından stüdyo ekipmanı üzerinde telefondan ses çıkışı alarak güçlü bir ses verip vermediğine bakıyoruz. Son olarak da konu hakkında uzman yorumu alıyoruz.

htc-10-studyo-ses-testi-technopathtc-10-studyo-ses-testi-guclu-ses-technopathtc-10-studyo-ses-testi-ender-cabuker-technopatSes alma konusunda teknik gereksinimler açısından en kolayı standart müzik ekipmanlarıdır. Daha zor olan, ciddi yükselticilere ve ses yongalarına ihtiyaç duyan Hi-Fi ekipmanlar ve en zoru ise sadece profesyonel donanımlar ile kullanılmak üzere tasarlanan ve bağlantıları bile farklı olan stüdyo ekipmanlarıdır. Standart telefonların ses çıkışları çok yetersiz kaldığı için çoğu Hi-Fi sistemde bile doğru düzgün ses alamazsınız.

Testin amacı elbette cep telefonlarının stüdyo kullanımı değil, ancak profesyonel kayıt yapılan, albümlerin hazırlandığı ve dinlenildiği bir ortam ile zorlu bir test gerçekleştirmekti.

Amacımıza ulaştık, sonuç itibariyle bu testte kendimiz de rahatlıkla deneyimleyip işittik ki sayısız telefon stüdyo ekipmanından ses çıkartamaz ya da zayıf, sönük bir ses çıkartabilirken, HTC 10 içerisindeki ses bileşenleri ile yüksek kalitede ses sunabiliyor.

Bu test son kullanıcıların ev ya da ofislerindeki yüksek kaliteli Hi-Fi ses sistemlerine HTC 10’larını rahatlıkla bağlayıp kaliteli ses alabileceğini bize gösteriyor. Yardımlarından dolayı Ve Medya Yapım Stüdyoları’na ve Ender Çabuker’e teşekkür ederiz.

Müzik: Aytekin Kurt – Never Gonna Let You Go