Anasayfa Makale MacOS Geliştirici Betası Nasıl Yüklenir?

MacOS Geliştirici Betası Nasıl Yüklenir?

Kayıtlı Apple geliştiricileri, macOSişletim sistemini şimdiden Mac’lerine kurabilirler.

Apple geçtiğimiz hafta en yeni işletim sistemi macOS 10.12 Sierra’yı resmen tanıttı. Tanıtımın gerçekleşmesi ile birlikte Sierra kayıtlı geliştiricilerin kullanımına açıldı. Eğer siz de Apple bünyesinde kayıtlı gelişticilerden biriyseniz, en yeni macOS sürümünü sisteminizde test edebilirsiniz.

Öncelikle buradan macOS Sierra’nın kurulabileceği Mac modellerine bakıp, sahip olduğunuz sistemin Sierra’yı destekleyip desteklemediğini kontrol edin. Sierra çoğu 2010 öncesi Mac modelini desteklemiyor.

Ardından diskinizde, Sierra’yı kuracağınız yeni bir bölüm oluşturun. Beta sürümündeki işletim sistemlerini günlük kullandığınız işletim sisteminin üzerine kurmanızı tavsiye etmiyoruz. Hatırlatalım ki macOS Sierra henüz oldukça yeni bir işletim sistemi ve sisteminizde nasıl çalışacağınızı bilmiyorsunuz.

apple discover

Her şey hazırsa Apple Developer Program sitesini açın ve geliştirici hesabınızla giriş yapın. Ardından üst menüde yer alan Discover sayfasını açın. Açılan listeden macOS seçeneğine tıklayın. Sağ üst köşede Download butonunu göreceksiniz.

Download butonuna tıklayın ve ekranda beliren yönergeleri takip edin. Bir süre sonra işletim sistemi inmeye başlayacaktır. Kurulum dosyası indikten sonra macOS Sierra kurulumunu gerçekleştirin. Yukarıda belirttiğimiz gibi işletim sistemini yeni bir disk bölümüne kurmayı ihmal etmeyin.

macos download

macOS Sierra henüz çok taze bir işletim sistemi olduğu için sıkça güncelleştirme alacaktır. Bu güncelleştirmeleri Mac App Store üzerinden yükleyebilirsiniz. Bu güncelleştirmeler genel performans ve pil ömrü açısından geliştirmeler sağlayacaktır. Bu yüzden işletim sisteminizi güncel tutmaya önem gösterin.