Anasayfa Haber Avustralya Polisinden Pokemon Go Oyuncularına Uyarı Geldi!

Avustralya Polisinden Pokemon Go Oyuncularına Uyarı Geldi!

Avustralya polisi, her yerde Pokemon avlamaya çalışan oyunculara esprili bir uyarı yaptı.

Uzun süredir hakkında konuşulan Pokemon Go, en sonunda beta testi seviyesinde de olsa oyuncuların erişimine açıldı. Öncelikle Uzak Doğu bölgelerinde indirmeye açılan oyun, ülkemizde de ilgi gördü.

Pokemon Go, Android mobil işletim sisteminde çalışan bir oyun. Telefon ve tablet gibi cihazlarda Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) fikri üzerinden çalışan oyun, oyunculara gerçek dünyada Pokemon yakalama ve eğitme imkanı veriyor.

Ancak Pokemonları bulduğunuz yerler bazen hayli ilginç, hatta tehlikeli olabiliyor. Mesela Kuzey Avusturalya’daki Darwin kentindeki polis karakolu, Pokemon Go oyuncularının sık sık Pokemon avladığı noktalardan biri haline gelmiş.

Pokemon peşinde sık sık karakola dalan gençlerden bunalan emniyet güçleri, en sonunda oyuncuları arada bir kafayı kaldırıp nereye gittiklerine bakmaları konusunda uyarmak zorunda kalmış.

“For those budding Pokemon Trainers out there using Pokemon Go – whilst the Darwin Police Station may feature as a Pokestop, please be advised that you don’t actually have to step inside in order to gain the pokeballs.

It’s also a good idea to look up, away from your phone and both ways before crossing the street. That Sandshrew isn’t going anywhere fast.

Stay safe and catch ’em all!”

Ne var ki bu Darwin emniyeti bu uyarıyı yaparken yine esprili ve anlayışlı bir yaklaşımda bulunmuş. Gençlere karakolda beliren Pokemonları yakalamak için illa içeri kadar girmek zorunda olmadıkları, yakın çevreden de bunu yapabilecekleri hatırlatılmış ve iyi oyunlar dilenmiş!