Anasayfa Haber Nvidia Titan P Çok Yakında Çıkabilir

Nvidia Titan P Çok Yakında Çıkabilir

Nvidia’nın yeni Pascal işlemcili Titan ekran kartını bu ay içinde çıkaracağı iddia ediliyor.

Yeni nesil Pascal serisi işlemcilerin kullanıldığı GTX 1070 ve GTX 1080 ekran kartlarını piyasaya süren Nvidia, Ağustos ayını boş geçirmeyecek gibi görünüyor. Son kullanıcılar GTX 1060 modelini beklerken, şirket daha üst seviye kartları da duyurmaya hazırlanıyor.

Bu ay çıkacağı bilinen Pascal işlemcili Quadro ekran kartlarının GP102 grafik işlemcisini kullanacağı söyleniyor. Ancak şirketin GP102 işlemcisiyle çıkaracağı söylenen tek kart bu değil. Quadro’nun hemen ardında da yeni Titan ekran kartının duyurulması bekleniyor.

Henüz adı kesinleşmemiş olan bu yeni kart şimdilik Pascal işlemciye ithafen Titan P olarak anılıyor. Kullanılacak işlemci GP100 ya da GP102 kod adıyla üretilecek ve kullanılan en dolu Pascal GPU olacak. 3849 CUDA çekirdeği içermesi beklenen işlemci, 4096-bit veri yolu kullanacak ve büyük ihtimalle 12 ya da 16 GB HBM2 hafızayla donatılacak.

Söylentilere göre Titan P’nin performansı, GTX 1080 modelinden en az %50 daha yüksek olacak. Ancak bu kartı almayı planlayanlar, bu GPU’nun performansının doğrudan bilgisayarın ana işlemcisine bağlı olacağını da hesaba katmaları gerekecek. Ana işlemciniz ne kadar güçlüyse, Titan P’nin performansı o kadar artacak.

Tabii tüm bu söylentilerin ne kadar doğru olduğunu ancak önümüzdeki günlerde görebileceğiz. Nvidia’nın yeni Titan P modelini Almanya’daki Gamescom fuarında resmen tanıtacağı tahmin ediliyor.