Anasayfa Haber Radeon Crimson Edition 16.7.1 Yayınlandı

Radeon Crimson Edition 16.7.1 Yayınlandı

AMD, performansı artıran ve Rx 480’in güç tüketimini iyileştiren Crimson 16.7.1 sürücüsünü yayınladı.

Eleştiriler üzerine Beta sürüm sayısını azaltıp daha çok Microsoft tarafından onaylanmış WHQL sürücüler yayınlayacağını duyuran AMD, bu sözünü tutmaya devam ediyor. Firmanın yeni Crimson sürücüsü hem performansı artırıyor hem de Radeon RX 480’in PCI Express portu ile yaşayabileceği muhtemel sorunları ortadan kaldırıyor.

İşte  Radeon Software Crimson Edition 16.7.1 sürümünde öne çıkan yenilikler:

  • Referans AMD Radeon RX 480 grafik kartlarının güç dağıtımı PCIe veriyolundan çekilen güç çekişi azaltılarak iyileştirildi.
  • Radeon Ayarları’nın içinde bulunan “Küresel Ayarlar” menüsü altındaki yeni “Uyumluluk” kullanıcı ara yüzü anahtarı sayesinde kullanıcılar minimum performans kaybıyla kartın çektiği gücü genel olarak azaltabilecekler. Bu seçenek standart olarak kapalı geliyor.
  • Yeni sürücü ayrıca Polaris mimarisine yönelik,  popüler oyunlarda %3’e kadar performans artışı sağlayan iyileştirmeler içeriyor. Bu iyileştirmeler Radeon RX 480’in performansını artırmaya yönelik olarak geliştirildi ve “uyumluluk” anahtarını aktive etmeyi tercih eden kullanıcılara performans artışı sağlayacak.
Sürücü hakkında daha fazla bilgi ve indirme bağlantısı için: