Anasayfa Haber Android Nougat Hangi Telefonlara Gelecek?

Android Nougat Hangi Telefonlara Gelecek?

Android N (Nougat) güncelleştirmesini alacak cihazlar belli olmaya başladı.

Ay başında, Android’in yeni sürümünün Nougat olarak isimlendirileceği ortaya çıkmış ve Google merkezinin önüne yerleştirilen küçük bir heykelle duyurusu yapılmıştı. Her zaman olduğu gibi öncelikle Nexus’lara çıkacak olan Android 7.0 Nougat, daha sonra diğer üreticilerin cihazlarına da gelecek.

Akıllı telefon ve tablet üreticileri, güncelleme haritasıyla birlikte yeni versiyonu dağıtmaya başlayacak. Üreticiler, güncelleme takvimini henüz açıklamadı ama üst seviye modellerin bu güncellemeyi alacağı şimdiden belli. Peki Android Nougat hangi telefonlara gelecek?

Android Nougat Güncellemesi Alacak Telefonlar

samsung-galaxy-s7-edge
Samsung

Model çeşitliliği sebebiyle kullanıcılara en fazla güncelleştirme sunacak şirketlerden biri Samsung. Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+ ve Galaxy S6 Active’in güncelleştirmeyi alacağı kesin. Elbette bu yıl Şubat’ta tanıtılan Galaxy S7, Galaxy S7 Edge de benzer şekilde güncelleştirme alacak. Ayrıca Galaxy S7 Active, Galaxy Tab S2 ve Galaxy Note 5 kullanıcılarının da yükseltmeyi yapabileceği ifade ediliyor.

Huawei

Google’ın Nexus programı kapsamında Huawei’ye ürettirdiği Nexus 6P, güncellemeyi alacaklar listesinde yer alan telefonlardan. Buna ek olarak amiral gemisi modeli P9, bir önceki nesil P8 ve Mate 8 de Android Nougat’a yükseltilebilecek.

LG

LG’nin güncellenecek modellerinden ilki Şubat’ta duyurulan ve Nisan’da satışa çıkarılan LG G5. Ek olarak 5.7 inç büyük bir ekrana sahip olan V10’un da Android N güncellemesini alacağı belirtiliyor.

HTC

Bu yıl çıkan HTC 10’un güncelleştirmeyi alacak ilk HTC telefon olması bekleniyor. Bunun dışında geçen yıl duyurulan One A9 ve One M9 da güncellenecek modeller arasında yer alıyor. Son olarak yine Google Nexus projesi kapsamında üretilen Nexus 9’a da en yeni Android sürümü kurulabilecek.

ZTE

Çinli ZTE’nin güncellenecek ilk modeli ise Axon 7. Geçen sene çıkan modeller için güncellemeye dair herhangi bir bilgi yok.

Sony

Sony cephesinde yeni tanıtılan Xperia X serisinin bu güncelleştirmeyi alacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Elbette güncelleme takvimi üreticiye göre değişecek. Buradaki marka ve modeller dışında kalanların ise ne zaman Android N alacağını öğrendikçe sizlere aktaracağız.