Anasayfa Haber Apple, MacBook Air Üretimini Bitirebilir

Apple, MacBook Air Üretimini Bitirebilir

Apple’ın, gelecek yıldan itibaren MacBook Air üretimine son vereceği söyleniyor.

İlk kez 2008’de Steve Jobs tarafından tanıtılan MacBook Air, aradan geçen sekiz yılda birçok kez güncellenerek şu anki halini aldı. İnceliği ve hafifliğiyle dikkat çeken dizüstü bilgisayar serisi, gelecek seneden itibaren artık üretilmeyebilir. Apple’ın 2017’den itibaren yatırımlarını MacBook ailesine yapacağı ve MacBook Air ailesinin rafa kaldırılacağı belirtiliyor.

Şimdilik Cupertino merkezli şirketten gelen herhangi bir doğrulama yok. Fakat, 12 inç ekranlı ve ince MacBook serisinin devam ettirilerek, MacBook Air serisinin tarihe gömüleceği söyleniyor. MacBook ailesinin incelik ve hafiflik konusunda beklentileri karşıladığı ve MacBook Air serisine gerek olmadığı vurgulanıyor.

Burada önemli bir unsur da yeni nesil iPad Pro tabletlerin varlığı. İki farklı boyutta sunulan iPad Pro’lar, uygun aksesuarlarla birlikte taşınabilir bilgisayar formunda rahatlıkla kullanılabiliyor. Dolayısıyla şirketin MacBook Air ailesindeki performansı yakalayamasa da, “taşınabilirlik” isteyenleri iPad Pro’lara yönlendireceği tahmin ediliyor.