Anasayfa Haber Apple İşlemcilerini Sadece TSMC Üretecek

Apple İşlemcilerini Sadece TSMC Üretecek

Apple’ın gelecekte kullanacağı A11 işlemcileri sadece TSMC firmasına ürettireceği, Samsung ile çalışmayacağı belli oldu.

Apple’ın halen pazarda olan iPhone 6 ve iPhone 6S telefonlarında kullanılan A9 mobil işlemcileri, Samsung ve TSMC tarafından üretiliyordu. Testlerde ortaya çıkan veriler, Samsung üretimi A9 işlemcilerin TSMC üretimi olanlardan biraz daha sıcak, ancak biraz daha hızlı çalıştıklarını göstermişti.

Bu durum küçük çaplı bir skandal olarak görülmüş, Apple’ın yeni çıkacak iPhone 7 serilerinde kullanacağı A10 işlemcilerinin üretimini sadece TSMC ile gerçekleştirmesine sebep olmuştu. Ancak bu durumun devamlı olmayacağı düşünülüyordu.

Yeni haberlere bakılırsa, Apple bundan sonra sırf TSMC ile çalışmaya devam edecek ve Samsung’a işlemci üretim ihalesi vermeyecek. A10 işlemcilerden sonra gelecek olan ve 10 nm mimarisinde üretilmesi planlanan A11 işlemcilerin de sırf TSMC fırınlarından çıkacağı bildirildi.

TSMC bu yeni üretim bantlarına ciddi yatırım yaptı ve 2017 sonunda doğru tama kapasiteyle üretime geçmeyi planlıyor. Üstelik sadece Apple için değil, başka pek çok marka için de 10 nm işlemciler üretecekler. Samsung ise 10 nm bantlarında kendi Exynos işlemcilerinin yanı sıra, Qualcomm Snapdragon 830 işlemcilerini üretecek.