Anasayfa Haber Twitter, Onaylı Kullanıcı Dönemini Başlattı

Twitter, Onaylı Kullanıcı Dönemini Başlattı

Twitter kullanıcıları artık başvuruda bulunarak hesaplarına onay rozeti ekleyebilirler.

Bir süredir Twitter üzerinde çeşitli ünlülere karşı yürütülen taciz kampanyaları, en sonunda şirketin bu yönde bir adım atmasına neden olmuş. Bazı tacizci kullanıcıları kalıcı olarak yasaklayan Twitter, ayrıca onaylı kullanıcı olma seçeneğini de devreye sokmuş.

Eskiden de bu başvuruyu yaparak onay rozetini Twitter hesabınıza eklemeniz mümkündü, en azından teorik olarak. Ancak bunu yapabilmek için doğrudan Twitter kadrolarından bir yetkiliyle bağlantınızın olması gerekiyordu. Şirket yeni uygulamada başvuru işlemini kolay ve herkese açık standart bir prosedür haline getirmiş.

Bu onay rozetini almak, sizin onaylı bir kullanıcı olduğunuzu ispat ediyor. En büyük faydası ise sizi taklit eden hesaplardan yapılacak taciz girişimlerine karşı belirli bir koruma sağlaması olacak. Twitter bu onay rozetinin öncelikle ünlü kişi ve kuruluşların faydasına olacağını, bu amaçla devreye sokulduğunu söylüyor.

Twitter onaylı kullanıcısı olmak için buradaki bağlantıyı takip edebilirsiniz. Başvuru yapmadan önce tüm maddeleri okumanızı ve bu onay rozetinin size uygun olup olmadığını görmenizi tavsiye ederiz.