Anasayfa Haber Nvidia GTX 1070M Ve GTX 1060M Özellikleri Sızdırıldı

Nvidia GTX 1070M Ve GTX 1060M Özellikleri Sızdırıldı

Nvidia’nın dizüstüler için tasarladığı GTX 1070M ve GTX 1060M modellerinin teknik özellikleri internete sızdırıldı.

Yeni Pascal ailesi grafik işlemcilerinin masaüstü sürümlerini GTX 10XX serileri olarak piyasaya süren Nvidia’nın, dizüstüler için nasıl bir çözüm üreteceği uzun süredir merak ediliyordu. Söylentiler, şirketin zaten verimli olan masaüstü işlemcilerini, çok fazla değişiklik yapmadan dizüstülerde de kullanacağı yönünde yoğunlaşıyordu.

Bugün Benchlife sitesinde ortaya çıkan görsellerin, yeni GTX 1070M ve GTX 1060M modellerine ait olduğu iddia ediliyor. Bu görseller GPU-Z test yazılımıyla alınmış gibi görünüyor ve iki işlemcinin de teknik detaylarını gösteriyor. Ancak tabii ki her sızıntı gibi bu da kesin sayılmaz.

GTX-M-BenchlifeBu görsellerdeki bilgilere göre, Nvidia’nın GTX 1070M yongası, masaüstü modeline göre 128 adet daha fazla Cuda çekirdeği barındırıyor. Ancak saat frekansları masaüstünden biraz daha düşük görünüyor. Veri yolu genişliği ise masaüstüyle aynı, 256-bit ve 8 GB GDDR5 hafıza destekleniyor.

Nvidia’nın GTX 1060M yongası ise 1280 CUDA çekirdeği ile, masaüstü versiyonuyla teknik açıdan aynı görünüyor. Burada da dizüstü modelin saat frekansları biraz daha düşük. Ancak 192-bit veri yolu genişliği ve 6 GB GDDR5 desteği masaüstü sürümüyle aynı.

Bu sızıntıda Nvidia’nın GTX 1080M modeli hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak daha önce haberini yaptığımız bir başka sızıntıda buna değinilmişti. Tabii tüm bunların ne kadar gerçek olduğu, çok yakında yapılacak olan resmi tanıtımla birlikte ortaya çıkacak.