Anasayfa Makale Android Bildirim Kapatma Rehberi

Android Bildirim Kapatma Rehberi

Android Bildirim Kapatma Rehberi
Android Bildirim Kapatma Rehberi

Android uygulama bildirimlerini kapatma işlemini “Android Bildirim Kapatma Rehberi” videomuz ile kolayca yapabilirsiniz.

Android bildirim kapatma seçeneği her Android telefonda mümkün. Sayısız uygulama, gerekli ya da gereksiz bildirim gönderiyor. Peki Android’de uygulama bildirimlerini nasıl kapatıyoruz?

Her ne kadar Android’in temel özellikleri arasında yer alsa da birçok farklı kullanıcı uygulama bildirimlerinin kapatılabileceğinin farkında değil. Küçük birkaç adımı izleyerek Android’de uygulama bildirimlerini tamamen kapatabilir ya da belli bir oranda özelleştirebilirsiniz.

Bu işlem için öncelikle Android telefon ya da tabletinizden Ayarlar kısmına erişin. Elbette üreticilere bağlı olarak karşınıza çıkan pencereler ve isimler farklı olabilir. Bu kısımda “Bildirimler ve Ses” ya da doğrudan “Bildirimler” menüsüne tıklayın. Daha sonrasında “Uygulama Bildirimleri” kısmına tıkladığınızda karşınıza cihazda o an kurulu olan oyun ve uygulamaların listesi çıkacak.

İşte burada da isterseniz bildirimleri tamamen kapatabilir ya da özelleştirme seçeneklerini kullanabilirsiniz. Herhangi bir uygulama ismine tıkladığınızda öncelikle bildirimlerin kapatılabileceği seçenek karşınıza geliyor. Bildirimleri en üstteki “Tümünü Engelle” sayesinde tamamen devre dışı bırakabilir ya da “Öncelikli olarak ele al” ya da “Kısaca göz atmaya izin ver” sayesinde özelleştirme seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Özellikle her oyunun gün içerisinde gönderdiği dikkat dağıtıcı bildirimleri kapatırken, haberler ve önemli uygulamalar için açarak daha iyi zaman yönetimi yapabilirsiniz. Cep telefonunuzun ekranını her gereksiz bildirimde devamlı açıp kapatmak zorunda kalmayacağınız için şarj ömrünüzü uzatmış olacaksınız.

Elbette daha temel bir önlem Google Play üzerinden indirdiğiniz uygulamaların izinlerini baştan seçmek. Yeni Android 6 ve üzeri işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda uygulamaların izinlerini tek tek kabul etmek ya da reddetmek mümkün.

Android 6 Marshmallow Hakkında Her Şey…

Android 7.0 Nougat, Eylül’de Karşımıza Çıkacak

Android Nougat Hangi Telefonlara Gelecek?

İleri seviye kullanıcılar için Android programlama derslerimiz…

Sorularınız için Technopat Sosyal Android Bölümü…