Anasayfa Haber Nintendo Hisselerinde Pokemon Go Heyecanı Bitti

Nintendo Hisselerinde Pokemon Go Heyecanı Bitti

Pokemon Go ile birlikte yükselişe geçen Nintendo hisseleri, ciddi miktarda düşüş yaşadı.

Pokemon Go’nun dünya çapında beklenmedik bir ilgi görmesi ve oyunun resmen çıkmadığı halde salgın gibi yayılması, borsalarda az görülen bir manzara yaratmıştı. Pokemon isim haklarına sahip olan Nintendo’nun hisse fiyatı çok kısa sürede %100 oranında artmış, şirketin değeri 9 milyar dolar seviyesine çıkmıştı.

Ancak aradan geçen sürede yatırımcıların oyun sektörü hakkında pek de bilgi sahibi olmadıkları ortaya çıktı. Pokemon isim hakları Nintendo’nun elinde olsa bile, Pokemon Go başka bir firma tarafından yapılıyor. Oyunda kullanılan AR teknolojisini geliştiren Niantic tarafından yapılan Pokemon Go’nun gelirinin küçük bir kısmı Nintendo’nun kasasına girecek.

Bu ve benzeri gerçekleri öğrenen yatırımcılar, zaten tavan yapmış olan Nintendo hisselerine daha temkinli yaklaşmaya başladılar. Sonuç olarak Nintendo hisseleri yaklaşık %20 civarında düşmüş bulunuyor. Ancak bu kadar düşüşten sonra bile, öncesine kıyasla hala çok değerli oldukları da tartışılmaz.

Uzmanlara göre Pokemon Go’nun çıkışı, yatırımcılara düzgün bir markayla birleştirilmiş AR/VR teknolojilerinin pazarda ilgi göreceğini kanıtladı. Zaten Nintendo hisselerinin değerinin hala yüksek olması da bunu gösteriyor. Nintendo gibi elinde pek çok önemli marka olan bir şirketin, bunları AR/VR teknolojileriyle birleştirmesi, böylece büyük ilgi gören oyunlar ortaya koyması ihtimali, yatırımcıların ilgisini çekmeye yetiyor.