Anasayfa Haber Samsung, Odyssey VR Cihazını Geliştiriyor

Samsung, Odyssey VR Cihazını Geliştiriyor

Samsung’un Odyssey kod adıyla, bağımsız bir VR gözlüğü tasarladığı ortaya çıktı.

Samsung halen Oculus ile işbirliği yapıyor ve VR pazarında GearVR sanal gerçeklik gözlüğüyle varlık gösteriyor. GearVR’ın gövde tasarımı ve yazılım geliştirmesi, bizzat Oculus tarafından yapılmış. Ancak iki firma yakın gelecekte iş ortağından rakibe dönüşebilir.

Samsung’un kendi VR cihazı üzerinde çalıştığı haber veriliyor. Şirketin Odyssey projesinin ilk ipuçları, yapılan patent ve isim hakkı başvurularıyla ortaya çıkmış. Ardından da projeye dair az da olsa bilgi sızdırılmış.

Şirketin bu projedeki amacının, GearVR’dan çok daha gelişmiş bir cihaz tasarlamak olduğu iddia ediliyor. Çalışmak için herhangi bir cep telefonu ya da bilgisayara ihtiyaç duymayacak, tüm donanımı başlıkta toplayan bir VR cihazından söz ediliyor. Teknik özelliklerinin de Oculus Rift gibi cihazlardan daha yüksek olacağı fısıldanıyor.

Bu söylentilerin ne kadar gerçek olduğu tartışılır, çünkü Samsung konuyla ilgili pek bilgi vermiyor. Ancak önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Samsung Unpacked etkinliğinde, belki bu konu hakkında da bir açıklama yapabilirler.