Anasayfa Haber Google, Acil Konum Hizmetini Uygulamaya Soktu

Google, Acil Konum Hizmetini Uygulamaya Soktu

Acil Konum Hizmeti, kaza ya da benzer bir durumda yetkili kurumlara bulunduğunuz konumu bildiriyor.

Android uygulama ve oyunların dosya boyutunu düşürmek için düzenlemeler yapan Google, Play Hizmetler servisinde de yeniliğe hazırlanıyor. Acil Konum Hizmeti şeklinde isimlendirilen yeni servis, trafik kazası, yangın, sel ya da benzer durumlarda yardıma ihtiyacı olanlara hızla erişilmesini hedefliyor.

Herhangi bir kaza anında, yardıma ihtiyacı olan kişi olayın şokuyla yetkililere konum tarif edemeyebiliyor. Google’ın yeni servisi ise tam olarak burada devreye giriyor. Kazazede, Android 2.3 ve üzeri işletim sisteminin yüklü olduğu telefonlardan yetkilileri aradığında, konum otomatik olarak harita üzerinde işaretleniyor ve paylaşılıyor. Bu sayede polis, ambulans ve diğer ekipler kaza yerine erişebiliyor.

Elbette işin bir de teknik kısmı var. Google Acil Konum Hizmeti, konum bilgisini kablosuz ağ, GPS ya da mobil şebekeden elde edebiliyor. Yani telefonunuzda GPS’in sürekli açık olmasına gerek kalmıyor. Şimdilik Estonya ve İngiltere’de hayata geçirilen bu uygulamanın kısa sürede diğer bölgelerde de kullanıma gireceği belirtiliyor.

Google yöneticilerinden Akshay Kannan, acil durumlardaki çağrıların %70’inin mobil cihazlar üzerinden geldiğini bildiriyor. Durum böyle olunca konum servisleri sayesinde kazanın bulunduğu bölgeye kolayca erişim sağlanmış oluyor.