Anasayfa Makale Android’de Otomatik Güncelleme Nasıl Kapatılır?

Android’de Otomatik Güncelleme Nasıl Kapatılır?

Bu video rehberimizde, Android uygulamalarının otomatik güncellemesini nasıl kapatabileceğiniz gösteriyoruz…

Android mobil işletim sisteminde uygulamalar sizden habersiz güncellensin istemiyorsanız, küçük birkaç işlemle bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. Öncelikle Google Play Store’a erişmeniz gerekiyor. Daha sonrasında en sol üstteki simgeyi kullanarak alt seçeneklere ulaşıp, “Ayarlar”a tıklayın.

Ardından karşınıza çıkan pencerede “Genel” sekmesinde “Uygulamaları Otomatik Güncelle” bölümüne tıklayın. Açılan ekranda üç farklı seçenek yer alıyor. Bunlardan ilkiyle otomatik güncelleştirmeyi tamamen kapatabilirsiniz. Yani böylece uygulamalar siz güncellenmeden hiçbir şekilde otomatik olarak yeni versiyona yükseltilmez.

“Uygulamaları her zaman otomatik olarak güncelle. Veri ücretleri alınabilir” seçeneğinde ise hem mobil hem de kablosuz bağlantı bu işlem için kullanılabiliyor. Herhangi bir oyun ya da uygulama güncelleştirmesi yayınlandığında bağlı olduğunuz internet (mobil ya da kablosuz) farketmeksizin güncelleştirme yapılır. Bu da özellikle mobil kotası düşük olanlar için veri ücretlerinin önemli bir oranda yükselmesine yani faturanın kabarmasına sebep olabilir.

Son olarak, “Kablosuz bağlantı üzerinden otomatik güncelle” sayesinde de güncelleştirmelerin yalnızca kablosuz internet vasıtasıyla gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.