Anasayfa Haber iOS 10 Beta 4 Çıktı

iOS 10 Beta 4 Çıktı

Apple, iOS 10 betasının yeni sürümünü piyasaya çıkardı.

Apple, iOS 10’u çıkarmaya adım adım yaklaşıyor. Bu süreçte firma, geliştiricilerin dışında halka da açık betalar yayınlıyor. Bu bağlamda dördüncü beta sürümü yayımlandı.

Yüzden fazla yeni emoji

Bu dördüncü beta sürümü, iOS dışında Apple’ın diğer platformları olan tvOS, macOS, watchOS için de sunuluyor. 456,5 MB boyutundaki iOS 10 Beta 4, getirdiği yüzden fazla yeni emoji ile diğer beta sürümlerinden ayrılıyor. Yeni emojiler dışında, bazıları da yeniden düzenlenmiş.

ios-10-emojiSadece emojilerden oluşan bir klavye

iOS 10 ile birlikte, Android klavyelerden de alışık olduğumuz, yazdığımız kelimeye uygun bir kelime önerisi gelecek. Mesajlar uygulamasında eğer sadece emoji yolluyorsanız, bu emoji normalden üç kat daha büyük gözükecek. Emojify özelliği ile de seçtiğiniz kelimelerin doğrudan emoji hallerine erişebileceksiniz.

Henüz halka açık değil

iOS 10 Beta 4’ün şu anda halka açık olmadığını belirtelim. Öncelikle geliştiricilere açılan beta sürümleri, genellikle halka daha sonra açılıyor. Eğer bir problem olmazsa birkaç gün içinde halka açık beta sürümü de yayınlanacaktır. Eğer halen iOS veya macOS gibi platformlarda betayı test ediyorsanız, güncelleme bildirimi birkaç gün içinde gelecektir.

Yeni iOS sürümü ayrıca daha güçlü Siri ve yeni Mesajlar uygulaması gibi özelliklere de sahip. iOS 10’un final sürümünün Eylül ayında çıkması bekleniyor.