Anasayfa Haber BMW, CarPlay Donanımlı İlk Araçları Piyasaya Çıkardı

BMW, CarPlay Donanımlı İlk Araçları Piyasaya Çıkardı

BMW, Apple’ın araç içi bilgi ve eğlence sistemi CarPlay’i kullanan ilk modelleri piyasaya çıkardı.

BMW bir yandan sürücüsüz ve elektrikli modellere yatırım yaparken, diğer taraftan da araç içi teknolojiler üzerinde çalışıyor. Otomobillerin bilgi ve eğlence sistemlerine yönelen şirket, CarPlay kullanılan ilk modelleri piyasaya çıkardı.

BMW, bir süre önce 2017 model M3 ve M4’ün CarPlay desteğiyle geleceğini bildirmiş, bu sistemin yeni birçok farklı modele ekleneceğini açıklamıştı. BMW 2 serisindeki tüm otomobillerde yer alan CarPlay, artık daha fazla modelde karşımıza çıkacak.

CarPlay destekli otomobiller, iPhone başta olmak üzere Apple cihazlarıyla tam uyumlu çalışıyor. Apple iPhone’daki kişiler, mesajlar ve haritalar otomatik olarak CarPlay ekranına geliyor. Böylece telefonla gerçekleştireceğiniz birçok işlevi sesli komut vasıtasıyla CarPlay üzerinden kolayca yapabiliyorsunuz.

ABD’de BMW 2 serisini CarPlay desteğiyle almak için otomobil fiyatına ek olarak 300 dolar ödemeniz gerekiyor. Diğer birçok otomobil üreticisinin de CarPlay’i araçlarına entegre etmek istediğini biliyoruz. Dolayısıyla Apple teknolojileri önümüzdeki dönemlerde daha fazla araçta göreceğiz.

Meraklılar İçin: BMW i NEXT, Geleceğin Otomobili Olacak