Anasayfa Haber Tekken 7, Cross Play Destekleyebilir

Tekken 7, Cross Play Destekleyebilir

Tekken 7, cross-play özelliğiyle Xbox One ve PS4 kullanıcılarını birlikte oynatabilir.

Tekken serisi, konsol oyunlarında efsaneleşmiş serilerden biridir. Serinin son oyunu Tekken 7, PS4 ve Xbox One kullanıcılarının birbirleriyle oynamasını sağlayabilir.

PC oyunculuğunda, belli bir PC markası olmadığı, herkesin bilgisayarı farklı olduğu için, her PC oyuncusu herhangi biri ile oynayabilir. Konsollarda aynı olmayan bu sistem, Microsoft’un cross play fikrini öne sürmesiyle değişti. Cross play, PS4 ve Xbox One kullanıcılarının birlikte oynayabilmesi anlamına geliyor.

Tekken 7 de bu teknolojiden faydalanacak gibi görünüyor. Fakat durum Tekken 7’nin yapımcılarına değil, Sony’ye bağlı. Twitter’dan oyunun yapımcısı Michael Murray’e cross-play hakkında soru soran bir takipçiye Murray, “Lütfen Sony’ye sorun. Microsoft zaten halka açık olarak cross-play desteğini açıkladı.” şeklinde cevap verdi.

Geçmişe dönüp baktığımızda, konsol ve PC oyuncularının aynı sunucularda oynayabildiğini görüyoruz. Ancak konsollar arası oynayabilmek pek mümkün değil. Sony’nin Tekken 7’ye ayrıcalık göstermesi, konsollar için büyük bir adım olabilir.