Anasayfa Makale Android Uygulamaları Nasıl Kaldırılır?

Android Uygulamaları Nasıl Kaldırılır?

Bu video rehberimizde, Android’de kurulu olan uygulamaları nasıl kaldırabileceğinizi anlatıyoruz.

Android’de, ek bir yazılıma ihtiyaç duymadan kurduğunuz uygulamaları kolay bir şekilde kaldırabilirsiniz. Her ne kadar özellikle son yıllarda bu görevi yerine getiren çeşitli uygulamalar türemiş olsa da, aslında sistemdeki uygulamaları kaldırmak için ek bir yazılıma ihtiyacınız yok.

android-uygulama-kaldirmaEvet; çok basit bir işlem ancak Android’e yeni geçen ve ayarlara çok fazla girip çıkmayan kullanıcılar uygulamaların nasıl kaldırılabileceğini bilmiyor.

android-uygulama-kaldirma1Bu işlemi gerçekleştirmek için öncelikle Ayarlar / Uygulamalar bölümüne erişmeniz gerekiyor. Akabinde, sistemde kurulu olan uygulama listesi karşınıza geliyor.

android-uygulama-kaldirma2Kaldırmak istediğiniz uygulama ismine tıkladığınızda karşınıza sürüm bilgisiyle birlikte altta iki farklı seçenek çıkıyor. Bunlar;

Kaldır: Uygulamayı kolayca kaldırmanızı sağlar.
Durmaya Zorla: Uygulamanın çalışmasını sonlandırmaya yarar.

Bu noktada uygulamanın dahili depolama biriminde kapladığı alan, şu ana kadar kullandığı veri miktarı, izinler ve bildirimler de buradan görülebiliyor. Ayrıca bu noktada varsayılan olarak aç ve pil kullanımı detayları da bulunuyor.

android-uygulama-kaldirma3“Kaldır” düğmesine tıkladığınızda karşınıza minik bir pencere çıkıyor. Burada da “Tamam” sayesinde adımı tamamlayabilirsiniz. Görev tamamlandığında altta “Kaldırma işlemi tamamlandı.” notu da çıkıyor. Bu sayede sisteme kurduğunuz uygulamaları daha sonradan kolayca kaldırabilirsiniz.

İyi seyirler dileriz.