Anasayfa Makale Windows 10’un Etkin Saatler Özelliği Nasıl Kullanılır?

Windows 10’un Etkin Saatler Özelliği Nasıl Kullanılır?

Yıldönümü güncellemesiyle hayatımıza giren Etkin Saatler sayesinde, sürpriz güncellemelerden kurtulabilirsiniz.

Windows 10 geçtiğimiz günlerde ilk yaşını doldurdu. Microsoft bunu kutlamak için, işletim sistemine pek çok yeni özellik kazandıran Yıldönümü güncellemesini yayınladı. Yıldönümü güncellemesi kullanıcıların şikayetçi olduğu pek çok konuya çözüm getiriyor. Bu sorunlardan biri Windows güncellemelerinin istenmeyen saatlerde yüklenmeye başlamasıydı.

Bilgisayarın aktif kullanıldığı saatlerde Windows güncellemelerinin yüklenmesi, hem ciddi bir zaman kaybına yol açıyor, hem de kullanıcıların işlerinin aksamasına sebep oluyor. Neyse ki Yıldönümü güncellemesi ile birlikte Windows 10’a kazandırılan Etkin Saatler özelliği bu soruna kalıcı bir çözüm sunuyor.

Etkin Saatler ile, bilgisayarınızı aktif kullandığınız saatleri belirleyebilir ve bu saatler içinde Windows güncellemelerinin yüklenmesini engelleyebilirsiniz. Şimdilik Etkin Saatler özelliği 12 saatlik bir zaman aralığı sunuyor. Bu zaman aralığı, mobil Windows 10’un 18 saatlik zaman aralığına kıyasla daha az olsa da, çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır.

Bilgisayarınıza etkin saatler atamak için Ayarlar menüsüne girin ve Güncelleştirme ve güvenlik seçeneğine tıklayın.

windows 10 ayarlar güncelleştirmeWindows Update sekmesi altında Etkin saatleri değiştir seçeneğine tıklayın.

etkin saatleri değiştirKarşınıza çıkan pencerede bilgisayarınızı yoğun bir şekilde kullandığınız zaman aralığını belirleyin. Yukarıda belirttiğimiz gibi en fazla 12 saatlik bir zaman aralığı belirleyebilirsiniz. Kaydet tuşuna basarak değiklikleri onaylayın.

etkin saatlerBu işlemlerden sonra belirlediğiniz saat aralığında Windows güncelleştirmeleri yüklenmeyecektir.